Kransekake

1 porsjon marsipan

















Vi setter et stjerneformet munnstykke på kjøttkverna.  det er nødvenig med 4 hender. To har ansvaret for kverna; sveive og dytte etter. Og to tar imot kransekakelengdene.








Til jul lages for det meste kransekakestenger.

Brettet kan fylles ganske tett. Skjær lengdene i biter som passer på fatet og i boksen de skal fryses i.







Stekes ved 200 grader i  7- 9 min. Må følge nøye med!

Avkjøles på rist i et kaldt rom. Rett før jul er spisestua vår et ideelt sted å avkjøle kransekake.










For å lage ordentlig kransekake legges deiglengdene i form. Det er viktig at de blir presset godt sammen i alle skjøter.

Formene blir ikke smurt!!








Stekes ved 200 grader  i 10-12 min

Så fort de er avkjølt så løsner de fra formene.

Pakkes inn og oppbevares i fryser.