Julekort

Det er bare 160 år siden de første julekortene ble sendt i England. Tyve år senere kom skikken til Norge. Julekortene her skiller seg fra andre lands ved at det brukes mindre religiøse symboler. Det er den norske fjøsnissen som har vært det mest brukte motivet. Etterhvert ble det også vanlig med vinterlandskap, opplyste storgårdstun og dyr. I den siste kategorien er nok dompap i neket er soleklar vinner.
På 1970-tallet ble det etter hvert vanlig å bruke egne foto som utgangspunkt for julekort. I dag er det mange som tilbyr denne tjenesten.  Utvalget er stort; fra kortene med ett foto og enkel design, og til de med flere sider og flere bilder.

Det er enkelt å lage et personlig julekort så jeg har sett på hva noen kan tilby, men har ikke vurdert kvalitet og jeg har ikke sammenlignet pris. Jeg vet heller ikke om det finnes flere på markedet. Oppdatert siste gang i 2018.


FotoKnudsen har i år seks formater på julekort, dessuten doble og tosidige og enkle. Alle leveres med konvolutt. Det er mange design og man kan legge inn flere bilder. Det er mulig å legge inn egen tekst og man kan hente bildene direkte fra egen PC. Elitefoto har enkle julekort i formatene 10x13, 10x21 og 15x15, og doble i 15x15. Kan laste bilder direkte inn i malene. Det er plass til flere bilder og ganske egen tekst i de doble.
I tillegg til de vanlige enkle og doble har Nfoto 6 siders fotokort i format 15x15 cm. Det er plass til flere bilder og egne tekster. 12x17. De siste er enkle postkort. 
Optimalprint har svært mange ulike design og en enkel måte å velge på. Det er  enkelt å endre standard hilsen og det er mulig å legge inn egen tekst.


Vistaprint har enkle og doble julekort. Det er plass til inntil 12 bilder. I de doble kortene er det  mulighet til å legge inn en lengre tekst. Du kan også velge ulike typer papir.
For de som ikke vil ha bilder i julekortene så selges det julekort overalt. På julemarkeder og nettbutikker tilbys det også håndlagde julekort. Eller man kan lage julekortene helt selv.