Juleverksted

Juleverksted betyr ikke nødvendigvis pappnisser, lim og filt. Det er mange ting som kan lages til jul og som det er hyggelig å sitte sammen om. Noe kan forebredes på forhånd og som kan avsluttes sammen. Eller alle kan drive med hver sine ting, og hygge seg sammen. Jeg setter også av god tid til juleverksted. Da sitter jeg ved symaskinen eller tar med meg noe når jeg ser på TV. De fleste ideene her kan koblinger i overskriftene til mønster, forklaringer og oppskrifter.

Hjerter
Ikke jul uten hjerter. Her er forslag til to ulike. Filthjerter må være en av de enkleste julepynt å lage. De lages i dobbelt lag rød filt og syes langs kanten. Mine unger lagde slike i barnehagen. Da sydde de opp og ned med bommullstråd langs kanten.Disse hjertene i mønstret og ensfarget rødt stoff, er vrangsydde. Jeg har sydd mengder av disse og brukt som gaver.

Garnnisser
Garnnisser er virkelig en fellessyssel.


Jeg har masse snøkrystaller i vinduene i spisestua.  Å hekle snøkrystaller kan man gjerne gjøre sammen med andre.Snømenn er kanskje ikke en typisk juleverksted aktivitet. Det er en del symaskinarbeid underveis. Men brodering av ansikt gjøres lettest før sammensying. Og fylling av kroppen og påsying av armer kan man gjerne sitte sammen med andre å gjøre.
Disse er sydd etter Tilda-mønster. Jeg brukte det som sto i Familiens idebok: Juleideer 2003, men jeg har sett det flere andre steder også.
Nisser av piperensere      

Produksjon av piperensernisser  kan skje på samlebånd så dette er en virkelig juleverkstedidè.
Konglekoner
Disse lages av furukongler, hasselnøtter, hvite piperensere,litt hvit blonde, vliselin og filt.

Dompap

å lage dompaper i ull er ganske enkelt


Cernit figurer - kommer.
Det er ganske enkelt å lage søte cernitfigurer også for ganske små barn. Det kommer "oppskrift" i god tid før juleverkstedet.
Julekort
Å lage julekort er en flott juleverkstedoppgave for de aller yngste. De kan også bestilles fra fotobutikk, se her.  Og her er julekort jeg har laget

Juletretepper

Jeg har laget mange juletretepper med nisser. Men etterhvert flyttet nissene ut av stua og inn på kjøkkenet så valgte jeg annen dekor. Det som brukes nå er i burgunder med kuler i gull og sølv. Det strykes vlisoflix på baksiden av gull og sølvstoffene. Tegn sirkler/kuler etter malene og så klippe ut. All utklippingen tar tid og denne delen egner seg godt til juleverkstedaktivitet.


Juletrær
I 2012 fant jeg mønster til noen søte trær som også var enkel å lage.


 

Ideer fra andre


I Det blå huset fant jeg mange tips til artige smågaver med rørperler.