Pepperkaker uten melk

Dette er den melkefrie varianten av mine pepperkaker/sirupssnipper. Deigen er enkel å kjevle og smaker godt. 

250 g melkefri margarin (som blå Melange)
0,5 kg lys sirup
3,5 dl sukker
2 dl soyafløte (den som kan piskes tykk) 
½ ts pepper
1 ts ingefær
1 ts natron
ca 16 dl hvetemel


Dette blir ca 2 kg deig som blir ca 250 sirupssnipper eller ca 200 pepperkaker avhengig av tykkelsen.




Finn fram alt du skal bruke.
Sett sirupsboksen i en kjele vann, og kok opp. Da smelter sirupen, og det er lettere å helle den ut av boksen.
Smelt margarin i en stor kjele.
Ha i sirup og sukker og rør til  alt er løst opp. Jeg synes at det er vanskeligere å løse opp sukkeret i den melkefri margarinen enn i den vanlige. Varm godt opp og rør mye. 

Avkjøl til ca 45 grader.
Sikt i 1 l hvetemel

 

Tilsett krydder og natron og hell i soyafløte. 

 

Rør sammen med mikser. Tilsett mer hvetemel. Elt med tresleiv når det blir for tungt for mikseren. 
Deigen virker fortsatt løs, men vil stivne når den blir kald. 

Dekk med mel på toppen av deigen, og settes kaldt til dagen etter.

 





På bakedagen: 
Sett stekeovnen på 180 grader.

Ta deigen ut på bordet, elt den lett (helst uten noe mel) og del den i biter på 200 gram. Legg deigbitene i kjøleskap og ta ut bare en om gangen. (Hvis deigen virker myk - legg den i fryseren i 15 min)

Det er viktig å bruke såpass mel på benken at deigen ikke sitter fast i benken. Kjevle veldig tynt til Sirupssnipper (ca 45x45 cm), litt tykkere til pepperkaker og enda tykkere til pepperkakehus. Deigen som skjæres bort eltes sammen og legges i kjøleskapet. Det er ikke lurt å kjevle denne deigen på nytt mer enn to ganger til (3g totalt). Melmengden i deigen vil øke for hver utkjevling og kakene vil bli tørre.

Legg kakebitene på bakepapir på stekebrett, og stek i ca 5-6  min midt i ovnen.   Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene.                                                              
Trekk bakepapiret med kakene over på kakerist og avkjøl litt. Flytt kakene vekk fra bakepapiret for at de skal bli helt sprø. Det er veldig stor forskjell på smaksopplevelsen på den løvtynne sirupssnippene og de litt tykkere pepperkakene, så prøv begge deler. 
Oppbevares  i kakeboks.  

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Var dette nyttig?