Mandelflarn


ca 20 stk

1,5 dl sukker
125 g margarin eller smør
2 ss fløte
2 ss hvetemel
100 g mandler

   






Skåld mandlene og la de tørke til dagen etter. Hakk de fint.
Sett stekeovnen på 200o
Ha  sukker, margarin, fløte og hvetemel i en kjele og kok det opp under omrøring. 
Ha i finhakka mandler. 









Bland godt. La blandingen stå til den blir nesten avkjølt. Da holder kakene fasongen bedre. 
Bruk to teskjeer til å sette 9 kaker med på hver stekeplate.
Stek midt i ovnen i 4-5 min.







Trekk bakepapiret med kakene på fra stekeplaten og over på kakerista.


Kakene kan løftes av bakepapiret med en stekespade mens de ennå er varme og legges over et kjevle for å få en skålform. 
Eller rulles sammen som på bildet under. 

Oppbevares i kakeboks av metall i romtemperatur. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Var dette nyttig?