Helt fra 1989 har jeg laget pepperkakehus utformet som huset vi har bodd i, og siden 2006 som et gårdstun. Målestokk 1:50 vil vanligvis holde.
Låven er malt rød med Wilton farge etter steking. Jeg bruker en 2 cm bred pensel.
Jeg bruker deigen til Sirupssnipper.
Det er viktig å lage gode maler - se lengre ned på siden - før man starter.
Kjevle deigen 3-4 mm tykk. Pass på at det er nok mel på benken.
Legg på malene og skjær rundt. jeg synes det er enklest å bruke en pizzaskjærer.
Løft husdelene forsiktig over på stekebrettet.
Skjær ut til vinduer og dører og fyll rikelig med knust drops i åpningene.
Stek delene ved 180 grader i ca 12 minutter.
Når alle delene er stekt og avkjølt legges de sammen i påvente av montering.
100 gram eggehvite (ca 3 egg)
500 gram melis
Bland eggehvitter og melis i en bolle og pisk med maskin til den er luftig og kremete.
Ha litt av melisglasusen i en plastpose og klipp hull i det ene hjørnet.
Pynt alle delene mens de ligger flatt på benken.
La delene tørke før de monteres sammen.
Dypp kortsidene i den varme karamellen og lim de sammen med langsidene.
Bruk en kniv for å legge karamell i to striper på takdelene for å feste til mønet.
Fest på døra.
Lim de fire pipedelene sammen og fest pipa på taket.
Den beste delen for unger er gjerne å legge non-stop på taket.
Sprut resten av glasuren over skjøtene på taket, på pipa og langs taket slik at det henger litt ned fra taket som istapper.
Dypp kortsidene i den varme karamellen og lim de sammen med langsidene.
Bruk en kniv for å legge karamell i to striper på takdelene for å feste til mønet.
Fest på døra.
Lim de fire pipedelene sammen og fest pipa på taket.
Den beste delen for unger er gjerne å legge non-stop på taket.
Sprut resten av glasuren over skjøtene på taket, på pipa og langs taket slik at det henger litt ned fra taket som istapper.