4 dl melk
1 pk pressgjær (myk)
1 egg
200 g margarin
1,5 dl sukker
1/2 g safran
11-12 dl hvetemel
Rør gjæren ut i den kalde melken.
Lag smørkrem av margarin og sukker.
Bland melkblandingen og smørkremen. Bruk mikser. Ha gjerne i litt av hvetemelet, da blander det seg bedre.
Rør inn egg.
Strø på safran, og rør godt med elektrisk mikser.
Elt inn resten av hvetemel med treskleiv.
Ha deigen på benken, del den i to og del så hver del i 16.
La emnene heve litt til før de trilles til 35 cm lange pølser.Form kringler og legg dem på stekebrett.
Kringlene etterhveves på benken i minst 2 timer.
sett stekeovnen på 225 grader
Pensles med egg
Stekes midt i ovnen i ca 12 min til lysegule.
Pass godt på tiden.
Safran
* er verdens dyreste krydder
* er støvpistilene på en krokustype
* vokser i Iran, Marokko, Spania, Hellas og India
* høstes og sorteres dessuten for hånd
Det trengs krokus fra 14000 m2 for å lage 1 kg safran.