Krumkaker

ca 70 stk  (stekingen tar ca 1,5 t)

250 g margarin (gjerne melkefri melange)
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl vann
3 dl hvetemel
3 dl potetmel








Smelt margarin og avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og sukker
Rør i vann og hvetemel til jevn røre
Tilsett margarin og potetmel
La røra svelle mens jernet blir varmt. Røra tykner fort og det må kanskje tilsettes litt mer vann. Den skal være tynn som vaffelrøre.


Legg ca 1 ss røre midt i jernet og klem sammen



Jeg bruker et gammeldags krumkakejern. Jeg synes at krumkakene blir tynnere og sprøere enn med elektrisk. Kanskje fordi det er mulig å klemme hardere sammen. Det som tyter ut skjærer jeg bare bort.







For at det ikke skal bli riper i den keramiske toppen på komfyren bruker jeg en enkel kokeplate til dette.











Stekes lysebrune og rulles rundt en krumkakekrummer
Avkjøles på kakerist













Krumkaker skal være sprø og ganske tynne. Hvis de blir for tykke kan du ha i litt mer vann i røra før steking.

Kakene kan også formes over et glass for å lage beger som kan fylles med dessert. Du man jobbe veldig fort mens kaken er varm nok til å formes. Legg kaka på glasset og press med hendene.