Dette er en god kakelefse. Ferdig stekt skal den være saftig.
32 lefser
275 g meierismør
12 dl hvetemel
------
12 dl melk
6 dl surmelk/kefir
---
6 dl rømme
7 eggeplommer
2,5 l hvetemel
5 dl hvetemel
5 dl hvetemel
3. La deigen stå kaldt til dagen etter.
4. Elt deigen på bakebordet med ca 5 dl mel, og del ½ parten av deigen i 16 emner på ca 175 g.

6. Kjevle lefser. Jeg bruker rutakjevle til å begynne med. Det må være rikelig med hvetemel på benken og lefsene snus ofte til å begynne med. Ikke kjevle for hardt da setter lefsene seg fast i benken.
Lefsene blir ca 45 cm i diameter. Da er de enkle å legge på takka.
Bruk bakstefløy til å løfte og flytte lefsa med.
7. Stekes raskt på god til middels varme. Ta de av takka rett før du tror de er ferdig.
8. Legges i håndklær på kakerist.
La de bli avkjølt.
Lag Smørkrem
9. Smør lefsene med smørkrem ca 80 g
6. Kjevle lefser. Jeg bruker rutakjevle til å begynne med. Det må være rikelig med hvetemel på benken og lefsene snus ofte til å begynne med. Ikke kjevle for hardt da setter lefsene seg fast i benken.
7. Stekes raskt på god til middels varme. Ta de av takka rett før du tror de er ferdig.
La de bli avkjølt.
Lag Smørkrem
1350 g meierismør
1350 g sukker
9. Smør lefsene med smørkrem ca 80 g