Dette er en god kakelefse. Ferdig stekt skal den være saftig.
32 lefser
275 g meierismør
12 dl hvetemel
------
12 dl melk
6 dl surmelk/kefir
---
6 dl rømme
7 eggeplommer
2,5 l hvetemel
5 dl hvetemel
5 dl hvetemel
1. Smelt margarin og smør, tilsett hvetemel og rør til det blir glatt. Tilsett melk og kok til grøt som avkjøles.
3. La deigen stå kaldt til dagen etter.
4. Elt deigen på bakebordet med ca 5 dl mel, og del ½ parten av deigen i 16 emner på ca 175 g.
6. Kjevle lefser. Jeg bruker rutakjevle til å begynne med. Det må være rikelig med hvetemel på benken og lefsene snus ofte til å begynne med. Ikke kjevle for hardt da setter lefsene seg fast i benken.
Lefsene blir ca 45 cm i diameter. Da er de enkle å legge på takka.
Bruk bakstefløy til å løfte og flytte lefsa med.
7. Stekes raskt på god til middels varme. Ta de av takka rett før du tror de er ferdig.
8. Legges i håndklær på kakerist.
La de bli avkjølt.
Lag Smørkrem
9. Smør lefsene med smørkrem ca 80 g
6. Kjevle lefser. Jeg bruker rutakjevle til å begynne med. Det må være rikelig med hvetemel på benken og lefsene snus ofte til å begynne med. Ikke kjevle for hardt da setter lefsene seg fast i benken.
Lefsene blir ca 45 cm i diameter. Da er de enkle å legge på takka.
Bruk bakstefløy til å løfte og flytte lefsa med.
7. Stekes raskt på god til middels varme. Ta de av takka rett før du tror de er ferdig.
8. Legges i håndklær på kakerist.
La de bli avkjølt.
Lag Smørkrem
1350 g meierismør
1350 g sukker
9. Smør lefsene med smørkrem ca 80 g