1 hodekål, ca. 1,5 kg
2 ts salt
3-4 ts karve
2,5 dl vann
2 ss eddik
2 ss sukker
Legg kålen i en stor kjele. Strø salt, karve og sukker mellom lagene.
Hell på vann og eddik.
La det koke opp og trekke i minst to timer, står det i alle oppskrifter. Jeg lar surkål trekke hele dagen. Det er først da den fine fargen kommer fram. Pass på at det ikke koker tørt.
Surkål passer til svinestek, svinekoteletter og svineribbe.
Surkål kan lages både av hvit og rød kål.
Jeg fryser bort rester i passe porsjoner.
Jeg fryser bort rester i passe porsjoner.
2017:
2 hodekål på tilsammen 4,4 kg
826 g avskjær (de ytterste lagene + stilken)
det ble nøyaktig 8 l ferdig snittet
-- 10 porsjoner --
2 hodekål på tilsammen 4,4 kg
826 g avskjær (de ytterste lagene + stilken)
det ble nøyaktig 8 l ferdig snittet
-- 10 porsjoner --