Dette er en enkel karamellpudding, uten fløte, uten koking og uten vaniljestang, men du verden så god på smak.
1,5 dl sukker
1,5 dl sukker
1,2 l H-melk
8 egg
6 ss sukker
6 ts vaniljesukker
3. Sett stekeovnen på 110o Det er viktig at vannet ikke koker. Da blir det harde "piper" i puddingen.
4. Bland sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker og visp lett.
5. Sil det gjennom melsikta over i en annen bolle.
6. Hell eggeblandingen over i kakeforma.
8. Plasser kakeforma i vannbadet.
9. Stek karamellpuddingen til den er stivnet. Dette vil variere fra ovn til ovn. Jeg lar ofte karamellpuddingen stå i 6 timer (over natta). Kjenn om puddingen er ferdig ved å trykke på den med baksiden av en skje.
10.Ta karamellpuddingen ut av ovnen og sett den kaldt til avkjøling. La langpanna sto i ovnen til vannet er kaldt.
11. Løsne langs kanten. Plasser et fat med høye kanter ( det er ganske mye karamellsaus i forma) oppå og snu fort rundt.
SERVERING
Pynt med pisket krem.