1 porsjon marsipan
Vi setter et stjerneformet munnstykke på kjøttkverna. Det er nødvendig med 4 hender. To har ansvaret for kverna; sveive og dytte etter. Og to tar imot kransekakelengdene.
Til jul lages for det meste kransekakestenger.
Brettet kan fylles ganske tett. Skjær lengdene i biter som passer på fatet og i boksen de skal fryses i.
Stekes ved 200 grader i 7- 9 min. Må følge nøye med!
Avkjøles på rist i et kaldt rom. Rett før jul er spisestua vår et ideelt sted å avkjøle kransekake.
Marsipan av 1/2 kg mandler blir ca 75 stenger på ca 12 cm. Pris på råvarer 2017 er kr 75,10.
For å lage ordentlig kransekake legges deiglengdene i form. Det er viktig at de blir presset godt sammen i alle skjøter.
Formene skal ikke smøres!!
Stekes ved 200 grader i 10-12 min
Så fort de er avkjølt så løsner de fra formene.
Pakkes inn og oppbevares i fryser.