ca 50 stk
100 g margarin (Melange)*
100 g margarin (Melange)*
175 g sukker
1 egg
3/4 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
Pisk majonesmyk margarin og sukker hvitt. Tilsett egg, bakepulver, vaniljesukker og litt av melet. Pisk godt. Ha i halvparten av melet og elt godt med sleiv.
Ha deigen på benken og elt inn mer mel, men hold igjen 1 dl.
Jevne sidene på pølsene slik at det blir mer firkantet. Lim pølsene sammen med litt eggehvitte.
Ha deigen på benken og elt inn mer mel, men hold igjen 1 dl.
Del deigen i 2.
Elt 1 ss kakao inn i den ene delen og 1 ss hvetemel i den andre delen.
Elt deretter like mye hvetemel inn i begge delene.
Elt deretter like mye hvetemel inn i begge delene.
Del begge delene i to og trill ut 28 cm lange pølser.
Jevne sidene på pølsene slik at det blir mer firkantet. Lim pølsene sammen med litt eggehvitte.
Legg pølsa i kjøleskapet, gjerne til dagen etter. (NB på bildet er det dobbel porsjon og jeg har delt pølsene i to)
Legges på bakepapir på stekeplate.
Stekes ved 190 grader i ca 10 min.
Avkjøles på kakerist.
* melkefri Melange ga et veldig godt resultat
Stekes ved 190 grader i ca 10 min.
Avkjøles på kakerist.
* melkefri Melange ga et veldig godt resultat