Sjakkruter

ca 50 stk

100 g margarin (Melange)*
175 g sukker
1 egg
3/4  ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver 

Pisk majonesmyk margarin og sukker hvitt. Tilsett egg, bakepulver, vaniljesukker og litt av melet. Pisk godt. Ha i halvparten av melet og elt godt med sleiv.  

Ha deigen på benken og elt inn mer mel, men hold igjen 1 dl.


Del deigen i 2.
Elt 1 ss kakao inn i den ene delen og 1 ss hvetemel i den andre delen. 
Elt deretter like mye hvetemel inn i begge delene. 
Del begge delene i to og trill ut 28 cm lange pølser. 









Jevne sidene på pølsene slik at det blir mer firkantet. Lim pølsene sammen med litt eggehvitte. 










Legg pølsa i kjøleskapet, gjerne til dagen etter. (NB på bildet er det dobbel porsjon og jeg har delt pølsene i to)





Skjær i ca 5 mm tykke skiver, ca 50 stk totalt









Legges på bakepapir på stekeplate. 

Stekes ved 190 grader i ca 10 min.

Avkjøles på kakerist.

* melkefri Melange ga et veldig godt resultat