Sirupssnipper/Pepperkaker

Dette er på alle måter en veldig god deig. Den er veldig lett å kjevle og brukt i barnehager og skoler. Og så smaker deigen også godt. Dette er i utgangspunktet en oppskrift på Sirupssniper. De skal kjevles løvtynt. Det blir en helt annen smaksopplevelse når kakene er litt tykkere. Da kaller jeg dem Pepperkaker
250 g margarin
0,5 kg lys sirup
3,5 dl sukker
2 dl kremfløte
½ ts pepper
1 ts ingefær
1 ts natron
ca 16 dl hvetemel


Dette blir ca 2 kg deig som blir ca 260 sirupssnipper eller ca 200 pepperkaker avhengig av tykkelsen.

Finn fram alt du skal bruke.
Sett sirupsboksen i en kjele vann, og kok opp. Da smelter sirupen, og det er lettere å helle den ut av boksen.
Smelt margarin i en stor kjele.
Ha i sirup og sukker og rør til  alt er løst opp.
Ha i fløte og kok opp.







Avkjøl til ca 40 grader.
Sikt i krydder, natron og halvparten av  hvetemelet. 









Rør med elektrisk mikser. Elt inn resten av hvetemelet med tresleiv.
Deigen virker fortsatt løs, men vil stivne når den blir kald. 

Dekk med mel på toppen av deigen, og settes kaldt til dagen etter.



På bakedagen: 
Sett stekeovnen på 180 grader.

Ta deigen ut på bordet, elt den lett (helst uten noe mel) og del den i biter på 200 gram. Legg deigbitene i kjøleskap og ta ut bare en om gangen. (Hvis deigen virker myk - legg den i fryseren i 15 min)


Det er viktig å bruke såpass mel på benken at deigen ikke sitter fast i benken. Kjevle veldig tynt til Sirupssnipper (ca 45x45 cm), litt tykkere til pepperkaker og enda tykkere til pepperkakehus. Deigen som skjæres bort eltes sammen og legges i kjøleskapet. Det er ikke lurt å kjevle denne deigen på nytt mer enn to ganger til (3g totalt). Melmengden i deigen vil øke for hver utkjevling og kakene vil bli tørre.


Legg kakebitene på bakepapir på stekebrett, og stek i ca 5-6  min midt i ovnen.   Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene.                                                              
Trekk bakepapiret med kakene over på kakerist og avkjøl litt. Flytt kakene vekk fra bakepapiret for at de skal bli helt sprø. Det er veldig stor forskjell på smaksopplevelsen på den løvtynne sirupssnippene og de litt tykkere pepperkakene, så prøv begge deler. 
Oppbevares  i kakeboks.