0,5 kg lys sirup
3,5 dl sukker
2 dl kremfløte
½ ts pepper
1 ts ingefær
1 ts natron
ca 16 dl hvetemel
Husk å skålde mandler. Til denne porsjonen trengs 250 g uskålda mandler. Det er ikke alle som lar seg dele i to, og det vil alltid være noen veldig små mandler.
Dette blir ca 2 kg deig som blir ca 260 sirupssnipper eller ca 200 pepperkaker avhengig av tykkelsen.
Finn fram alt du skal bruke.
Sett sirupsboksen i en kjele vann, og kok opp. Da smelter sirupen, og det er lettere å helle den ut av boksen.
Smelt margarin i en stor kjele.
Ha i sirup og sukker og rør til alt er løst opp.
På bakedagen:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ta deigen ut på bordet, elt den lett (helst uten noe mel) og del den i biter på 200 gram. Legg deigbitene i kjøleskap og ta ut bare en om gangen. (Hvis deigen virker myk - legg den i fryseren i 15 min)
Det er viktig å bruke såpass mel på benken at deigen ikke sitter fast i benken. Kjevle veldig tynt til Sirupssnipper (ca 45x45 cm), litt tykkere til pepperkaker og enda tykkere til pepperkakehus. Deigen som skjæres bort eltes sammen og legges i kjøleskapet. Det er ikke lurt å kjevle denne deigen på nytt mer enn to ganger til (3g totalt). Melmengden i deigen vil øke for hver utkjevling og kakene vil bli tørre.


Ta deigen ut på bordet, elt den lett (helst uten noe mel) og del den i biter på 200 gram. Legg deigbitene i kjøleskap og ta ut bare en om gangen. (Hvis deigen virker myk - legg den i fryseren i 15 min)
Det er viktig å bruke såpass mel på benken at deigen ikke sitter fast i benken. Kjevle veldig tynt til Sirupssnipper (ca 45x45 cm), litt tykkere til pepperkaker og enda tykkere til pepperkakehus. Deigen som skjæres bort eltes sammen og legges i kjøleskapet. Det er ikke lurt å kjevle denne deigen på nytt mer enn to ganger til (3g totalt). Melmengden i deigen vil øke for hver utkjevling og kakene vil bli tørre.



Trekk bakepapiret med kakene over på kakerist og avkjøl litt. Flytt kakene vekk fra bakepapiret for at de skal bli helt sprø. Det er veldig stor forskjell på smaksopplevelsen på den løvtynne sirupssnippene og de litt tykkere pepperkakene, så prøv begge deler.