I tidligere tider ble slaktedyrene utnyttet maksimalt. Kokt oksetunge er en slik rett. Jeg kjøper oksetunge ferdig lettsaltet, men koker selv da synes jeg den blir mørest.
Oksetunge smaker utrolig godt, men oppleves av noen som litt feit.
1 stk lettsaltet oksetunge
4 stk hel pepper
1 stk laurbærblad
1 stk gulrot i biter
½ stk løk i båter
2 ½ l vann
Oksetunge smaker utrolig godt, men oppleves av noen som litt feit.
1 stk lettsaltet oksetunge
4 stk hel pepper
1 stk laurbærblad
1 stk gulrot i biter
½ stk løk i båter
2 ½ l vann
1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før du tilsetter krydder og grønnsaker.
2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.
2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.