
Oksetunge smaker utrolig godt, men oppleves av noen som litt feit.
1 stk lettsaltet oksetunge
4 stk hel pepper
1 stk laurbærblad
1 stk gulrot i biter
½ stk løk i båter
2 ½ l vann
1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før du tilsetter krydder og grønnsaker.
2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.
2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.