1. Legg pinnekjøttbitene i rikelig med kaldt vann i 24-36 timer. Bytt vann flere ganger.
2. Legg trepinner eller en rist i en bunnen av en vid kjele. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget.
3. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over.
Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (kanskje 4 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt!
4.Legg pinnekjøttet i langpanne og stek ved 250 grader i ca 5 minutter.
Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener, gjerne med vossakorv, kålrotstappe, sjy og kokte poteter Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Saus:
Mange serverer kraften pinnekjøttet har dampet over til saus. Men det smaker enda bedre å jevne kraften litt.
2 ss smør
4 ss hvetemel
ha i kraften som har dannet seg i bunnen av kjelen til passe tykk saus. Den bør ikke være for tykk.
Denne kraften kan være veldig salt så det er viktig å smake til og evnt tilsette litt vann.