Stryke skjorter


Jeg liker faktisk å stryke skjorter. Og sånn gjør jeg det:


Fukt tøyet med vann fra sprayflaske. Jeg husker da vi dynket tøyet og la det i plast for at det skulle bli jevnt fuktet. Hendte det at vi glemte tøyet? Ja. Hva skjedde da? Fullt med jordslag. (Ja jeg vet at det finnes dampjern, men mitt strykejern fra 1989 funker fortsatt)

1. Stryk kraven.


2. Legg skjorta med vranga opp og stryk det ene forstykket. Trekk i stoffet slik at det ikke blir krøller..3. Flytt skjorta og stryk ryggen. Løft opp slik at strykejernet kommer til på skuldrene og helt opp til kraven.


4. Stryk det andre forstykket. Noen skjorter har detaljer som må tas fra forsiden.5. Stryk mansjettene.6. Legg ermene langsetter strykebrettet og stryk fra sømmen. Noen skjorter har mange legg så det er nødvendig å trekke i stoffet. Ermer på vanlige skjorter stryker jeg bare en gang. Da blir det "press" langs oversiden. Bunadskjorter strykes uten press.Tilslutt henges de nystrøkne skjortene på kleshenger og blir mellomlagret på tørkesnora på vaskerommet. Før de henges på rad og rekke, men veldig sjelden etter farge, i garderoben.