Sandkaker

ca 100 stk

250 g margarin (melange)
3 dl sukker
0,5 dl malte mandler
2 egg
ca 8 dl hvetemel




La margarin ligge på benken til den er majonesmyk. Evnt ta den noen sek i mikrobølgeovnen. Myke margarintyper kan ikke brukes. 

Visp den bløte margarinen og sukker hvitt og luftig.
Tilsett egg, mandler og hvetemel.
Arbeid deigen godt sammen.
Dekk den til og sett den kaldt til neste dag. Da stivner margarinen og det blir lett å lage kakene. 

Dagen etter:
Sett stekeovnen på 180o.  Del deigen i biter og klem den tynt  ut i sandkakeformer. Ta litt mel på fingertuppene slik at deigen ikke klisser. Sandkakeformene skal ikke smøres.







Jeg setter ikke for mange kaker på hvert brett. Erfaringsmessig kan det skille 30 sek på om kakene er litt mye stekt og til for mye stekt. Det er mindre ille å miste 10 enn 30.

Stek kakene på nederste rille i ca 10-12 min.

Legg sandkakeformene opp ned på en stor fjøl. 

Klem forsiktig på formene mens de fortsatt er varme, da vil kakene slippe formene.

Eller slipp formene ned på fjøla slik filmen under viser.  Det er veldig viktig at dett gjøres med former og kaker fortsatt er varme. Blir de helt kalde vil de knuse lettere.






De ferdige sandkakene legges på et kakerist til avkjøling.


Oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur.