Pinnekjøtt

Beregne ca. 350 g per person











1. Legg pinnekjøttbitene i rikelig med kaldt vann i 24-36 timer. Bytt vann flere ganger.









2. Legg trepinner eller en rist i en bunnen av en vid kjele. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget.








3. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over.










Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (kanskje 4 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt!








4.Legg pinnekjøttet i langpanne og stek ved 250 grader i ca 5 minutter.

 

Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener, gjerne med vossakorv, kålrotstappe, sjy og kokte poteter  Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.




Saus:

Mange bruker kraften pinnekjøttet har kokt i. Men det smaker enda bedre å jevne kraften litt.








2 ss smør
4 ss hvetemel
ha i kraften som har dannet seg i bunnen av kjelen til passe tykk saus. Den bør ikke være for tykk.

Denne kraften kan være veldig salt så det er viktig å smake til og evnt tilsette litt vann.