Røkt svinekam

Røkt svinekjøtt hører med på julebordet.  Mange bruker bayonneskinke, jeg foretrekker røkt svinekam. Jeg synes at den blir saftigere og har kraftigere smak.

Om den røkte svinekammen skal brukes varm eller kald så er fremgangsmåten den samme.




Stekes i ovn på 140 °C  til kjernetemperatur 66-70 grader (ca 2 timer). Jeg synes at røkt svinekam skal ha en fin farge derfor øker jeg  temperaturen til 200°C på slutten.











La steken hvile litt før benet skjæres ifra. Det er ganske enkelt å la en skarp kniv følge beina.


Det sitter fortsatt mye god smak igjen i benet. Legg det i en kjele og hell på litt kokende vann. La det småkoke 1-2 timer. dette blir en god kraft feks til sjampinjongsuppe.

Hvis svinekammen skal spises kald så kan benet sitte på til kjøttet er blitt kaldt.

Det er enklest å få fine og tynne skiver til pålegg  på elektrisk oppkjærmaskin.