Pepperkakehus


Helt fra 1989 har jeg laget pepperkakehus utformet som huset vi har bodd i, og siden 2006 som et gårdstun. Målestokk 1:50 vil vanligvis holde. 
Låven er malt rød med Wilton farge etter steking. Jeg bruker en 2 cm bred pensel.

Jeg bruker deigen til Sirupssnipper.  


Det er viktig å lage gode maler - se lengre ned på siden - før man starter. 


Kjevle deigen 3-4 mm tykk. Pass på at det er nok mel på benken.
Legg på malene og skjær rundt. jeg synes det er enklest å bruke en pizzaskjærer.

Løft husdelene forsiktig over på stekebrettet. 

Skjær ut til vinduer og dører og fyll rikelig med knust drops i åpningene.

Stek delene ved 180 grader i ca 12 minutter. 

 

Når alle delene er stekt og avkjølt legges de sammen i påvente av montering. 


Lag melisglasur: 

100 gram eggehvite (ca 3 egg)
500 gram melis

Bland eggehvitter og melis i en bolle og pisk med maskin til den er luftig og kremete.


Ha litt av melisglasusen i en plastpose og klipp hull i det ene hjørnet. 

Pynt alle delene mens de ligger flatt på benken. 

La delene tørke før de monteres sammen. 


Smelt smørbukkarameller i en stekepanne på svak varme.

Dypp kortsidene i den varme karamellen og lim de sammen med langsidene.

Bruk en kniv for å legge karamell i to striper på takdelene for å feste til mønet.

Fest på døra.

Lim de fire pipedelene sammen og fest pipa på taket.

Den beste delen for unger er gjerne å legge non-stop på taket.

Sprut resten av glasuren over skjøtene på taket, på pipa og langs taket slik at det henger litt ned fra taket som istapper.