Vørterbrød

3 dl melk
1 liten flaske vørterøl
2 ss sirup
0,5 dl sukker
2 dl fint rugmel
1 pk tørrgjær
½ ts nellik
¼ ts pepper
ca 12 dl hvetemel.




1. Varm opp melk og øl til 40o
2.Ha i sirup og rør ut.
3.Ha i sukker, rugmel, krydder og gjær.
4.Tilsett hvetemel og elt godt.
5. Dekk bollen med plast og forhev til dobbel størrelse.
6. Ta deigen ut på benken og elt den lett sammen med deigskrapen. 














7. Del deigen i to
8. Den videre prosessen har jeg filmet.
Først bearbeides hvert emne slik at det får en glatt overflate.


Så formes hvert emne til et brød. Ikke helt enkelt med en hånd.





9. Sett stekeovnen på 190o
10. Legg en bakepapirstrimmel i bunnen av to brødformer. Jeg legger litt krøllet aluminiumsfolie  i enden av formene for å gjøre dem litt kortere. Pensle formene med smeltet margarin.







11. Etterhev på benken i minst 30 min.











12.Stekes nederst i ovnen i ca 45 min.






13. Løsne brødene fra formene






14. La de avkjøle litt på kakerist. 



 Serveres med smør og brunost.