Kling

Dette er en god kakelefse. Ferdig stekt skal den være saftig.
32 lefser

275 g margarin
275 g meierismør
12 dl hvetemel
------
12 dl melk
6 dl surmelk/kefir
---
6 dl rømme
7 eggeplommer
2,5 l hvetemel 

5 dl hvetemel

 1.   Smelt margarin og smør, tilsett hvetemel og rør til det blir glatt. Tilsett melk og kok til grøt som avkjøles.
     2. Ha i rømme, eggeplommer og hvetemel og elt deigen godt sammen. Deigen kan virke litt løs.
     3. La deigen stå kaldt til dagen etter.




     4. Elt deigen på bakebordet med ca 5 dl mel, og del ½ parten av deigen i 16 emner på ca 175 g.




   






     5. Elt lefseemnet spenstig     








      6. Kjevle lefser. Jeg bruker rutakjevle til å begynne med. Det må være rikelig med hvetemel på benken og lefsene snus ofte til å begynne med. Ikke kjevle for hardt da setter lefsene seg fast i benken. 
     




Lefsene blir ca 45 cm i diameter. Da er de enkle å legge på takka. 









      Bruk bakstefløy til å løfte og flytte lefsa med.


     7. Stekes raskt på god til middels varme. Ta de av takka rett før du tror de er ferdig.









      8.  Legges i håndklær på kakerist.

La de bli avkjølt.

Lag Smørkrem
1350 g meierismør
1350 g sukker



     
      9. Smør lefsene med smørkrem ca 80 g
   
     
Brett lefsene i to og del i snipper. Jeg deler hver lefse i 4 eller 6 snipper.

Lefsene er klar for å legges i plastposer og for oppbevaring i fryser. 
Lefsene tiner på noen minutter på benken.