Karamellpudding

Dette er en enkel karamellpudding, uten fløte, uten koking og uten vaniljestang, men du verden så god på smak.


1,5 dl sukker
1,2 l H-melk
8 egg
6 ss sukker
6 ts vaniljesukker





1. Ha sukker i en kakeform som settes på en varm kokeplate til sukkeret smelter. 









2. Fordel karamellsausen i forma. Husk at den varme karamellen er +170o. Vær forsiktig!!!
Sett den på benken slik at karamellen stivner. Forma er varm så legg noe på benken. 




3. Sett stekeovnen på 110o   Det er viktig at vannet ikke koker. Da blir det harde "piper" i puddingen.

4. Bland sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker og visp lett.
5. Sil det gjennom melsikta over i en annen bolle.
6. Hell eggeblandingen over i kakeforma.



  
7. Sett ei langpanne midt i stekeovnen og fyll den ¾ full med vann.
8. Plasser kakeforma i vannbadet.
9. Stek karamellpuddingen til den er stivnet. Dette vil variere fra ovn til ovn. Jeg lar ofte karamellpuddingen stå i 6 timer (over natta). Kjenn om puddingen er ferdig ved å trykke på den med baksiden av en skje.
10.Ta karamellpuddingen ut av ovnen og sett den kaldt til avkjøling. La langpanna sto i ovnen til vannet er kaldt.


11. Løsne langs kanten. Plasser et fat med høye kanter ( det er ganske mye karamellsaus i forma) oppå og snu fort rundt.

SERVERING
Pynt med pisket krem.