Formkaker

4 egg
5 dl sukker
250 g margarin
2 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver


1 p= 2 former à 1,5 liter, dobbel p= 3 former à 2 l

Sett stekeovnen på 175o 
Pisk eggedosis.
Mens eggedosisen piskes lages smakstilsettingen klar.



Smelt margarin,
Klipp en strimmel av bakepapir og legg i bunnen av kakeformene. Pensle med litt smeltet margarin.
Hell melk i margarinen og kok opp. Helles i eggedosisen under omrøring.
Bruk måleskje til bakepulver. Det er mer nøyaktig enn en vanlig teskje.
Sikt i hvetemel og bakepulver. Og rør godt sammen. Røra tåler relativt godt at hvetemel røres inn.
  


Ha i smakstilsetningen.
Her lager jeg marmorkake og kakao må også siktes.










SITRONKAKER


Skall og saft av 1 sitron




Krydderkaker

2 ts nellik
2 ts kanel
2 ts ingefær








Nøttekaker
50 g grovakket kokesjokolade
50 g grovkhakket nøtter
Banankaker
1 krm. muskat
1 stor most banan

Marmorkaker
ha halvparten av røra i formene
1 ss kakao
1 ss sukker
1 ss melk
tilsettes i den andre halvparten. helles i forma.



Hell røra i formene
Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter. Sett gjerne formene på en stekeplate. Den vil samle opp kakerøre om formene renne over. 

Stikk en pølsepinne ned i kaka. Hvis pinnen en tørr så er kaka ferdig. Hvis ikke må kaka steke 5-10 min mer.






Legg kakeformene på rist for avkjøling.

Løsne forsiktig langs kantene etter ca 30 min, og hvelv kakene ut på rist.





På grunn av papirstrimmel er kakene enkle å få ut av formene.

Kakene kan selvsagt fryses og tiner ganske fort på kjøkkenbenken.

Disse tre kakene er dobbelt porsjon.